Tonda Pištělák „První týden jsem jen ležel a pil čaj…“

pista3Hezký večer všem. I přes sledování napínavého hokejového utkání Čr – Finsko plním to, co jsem dnes slíbil a přináším vám rozhovor s naším jedním marodem a to Tondou Pištěckým. Dneska jsem z něj měl opět radost, jelikož už se se Žampim začli hýbat a bylo dobrý je zase vidět na palubovce, ikdyž prozatím jen individuálně. Samozřejmě s námi frčí i do Ostravy, ikdyž nemůžou hrát, jsou součástí týmu a my jsme moc rádi, že oba dva s námi táhnou za jeden provaz. Ale vy už mrkněte na rozhovor s Pištou a jinak fajn večer a Češi dotoho!!!

Jsi po operaci slepého střeva, jak je to již dlouho a jak probíhá tvá rekonvalescence?
Dnes je to 3 týdny, co jsem po operaci. První týden jsem jen ležel a pil čaj. Druhý týden jsem už mohl začít lehce jíst dietní jídla, no a tento týden už můžu jíst a pít víceméně vše. 10 dní po operaci mi vyndali stehy a já začal šlapat na rotopedu a chodit plavat. Hlavně jsem se snažil dohnat 6 kilo, o které jsem přišel 🙂

Ty ses s bolestma břicha trápil poměrně dlouho, vzpomeneš si, kdy jsi začal pociťovat, že není něco v pořádku?
Měl jsem to už od dětství, kdy jsem byl asi dvakrát hospitalizovaný a rozháněli mi to ledem. Pak to na několik let ustálo, ale poslední 4 roky to začalo zase zlobit. Před čtyřmi lety mi chtěli slepé střevo vyndat v Ústí, ale běžela sezóna, tak jsem podepsal revers 🙂 No a celou tuhle sezónu se ty bolesti stupňovaly a intervaly mezi nimi zkracovaly.

Podstupoval jsi různá vyšetření a nikdo ti nebyl schopen říct, co to je. Nakonec slepé střevo, jsi rád, že už to máš za sebou? Trpěl jsi hodně?

Je fakt, že těch vyšetření byla spousta a ne všechna úplně příjemná !!! Na konec jsem, někdy na nový rok, dostal po gastroskopii antibiotika, která měla odstranit nějakou bakterii v žaludku a vyřešit tak můj problém. Bohužel pár týdnů na to byly bolesti už tak nesnesitelné, že mě odvezla záchranka a já byl hospitalizován. Opět řada vyšetření a opět bez výsledku !!! ( přišel jsem o Český pohár !!! ) To už jsem byl rozhodlý, že si slepák nechám po sezóně vyndat. No, ale netušil jsem, že se to po šesti týdnech vrátí a to i s teplotami 39 stupňů. V tuhle situaci už nebyl čas na podepisování reversu. Sedl jsem do auta a za dvě hodiny jsem byl na sále 🙂

Kdy by ses chtěl opět zapojit do tréninku? A od kdy bys mohl dle lékařů opět vlétnou na palubovku a „otravovat“ soupeře svou skvělou obranou?

Dnes jsem se začal pomalu hýbat. Pokud bude vše v pořádku, tak se v průběhu příštího týdne zapojím do tréninku naplno. Musím počkat min 4 týdny od operace na srůst vnitřních stehů. Takže v případě postupu ( což je jistá věc 🙂 ) bych měl naskočit nějak do semifinále.

Jaké to je sledovat utkání ze střídačky a vědět, že nemůžeš zasáhnout do hry?

Vždyť sám víš, že jsou to hrozný nervy ! Když se vyhrává, tak to ještě jde, ale třeba v Ostravě to bylo fakt šílený 🙁 Člověk by tam nejraději hned vlítnul 🙂

Snažíš se týmu pomoci nějakým jiným způsobem, když nemůžeš na hřišti?

Tak to je snad jasný, nééé 🙂 Fandím jako ďas 🙂 A občas trošku, ale fakt trošku provokuju 🙂

Nyní hrajeme play off s Ostravou, cos bys k této sérii, ve které prozatím vedeme 2:1 řekl?
Že je jak přes kopírák s tím čtvrtfinále před dvěma lety. A že doufám, že i jako přes kopírák skončí 🙂

Včera jsme Ostravu smetli z naší palubovky a na cestu do Ostravy jsme jim přibalili pěkný nášup. Cítil jsi z týmu, že chce odčinit prohru v Ostravě již před zápasem?
To tedy cítil !!! A myslím, že každý, kdo to včera viděl mi dá za pravdu, že jsem nás už dlouho neviděl VŠECHNY takhle lítat v obraně 🙂

Byl jsi s námi i v Ostravě, kde jsme prohráli. Čemu se musíme vyvarovat, abychom tam mohli pomýšlet na úspěch?
Jednoduše musíme vstoupit do utkání stejně jako do těch domácích a uvědomit si, že dobrá agresivní obrana je zejména v play off alfou a omegou všeho !!!

Myslel jsi třeba na to, že bys tu dálku neabsolvoval a zůstal doma, když stejně nemůžeš hrát?
To tedy ani na minutu. Nikdo to cestování nemá rád, ale tohle je vrchol sezóny, na který jsme dřeli, a na který jsme se všichni těšili.

Co by sis přál do nejbližšího týdne tvého života ?:-)
Jakube, postup do semifinále, fakt 🙂 A 3-5kg svalové hmoty 🙂

A jako vždy, co bys vzkázal fandům, kteří na basket v Děčíně chodí?
No, že jsou skvělí jako vždy a že uděláme vše pro to, aby na nás byli pyšní, jako my na ně 🙂

A co lidem v Děčíně, kteří ještě na basket nezavítali, nebo jen velmi velmi zřídka?
Takoví v Děčíně nejsou 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *